Nieuwe modules voor website SC Klarenbeek

Gisteren heb ik twee nieuwe modules geactiveerd op de website van SC Klarenbeek, deze modules heb ik eerder die week ontwikkeld. De twee nieuwe modules zijn gekoppeld aan de Coppermine MySQL database van het fotoarchief van SC Klarenbeek, maar zijn niet afhankelijk van de versie van het Coppermine systeem, hierdoor kan het Coppermine systeem zonder problemen worden geüpgraded.

De eerste is de module genaamd ‘lastalbum’, zoals de naam al zegt laat deze module het nieuwste album zien van het fotoarchief. De module laat real-time informatie zien over het nieuwste album van het fotoarchief, zoals de titel, de ingestelde album ‘thumbnail’, het aantal foto’s en het aantal keer dat het album is bekeken.Nieuw: Inmiddels is de ‘lastalbum’ module instaat om meerdere nieuwe albums weer te geven. Wanneer er meer dan 1 nieuw album bestaat, worden de nieuwe albums ‘random’ (willekeurig) weergegeven. Op dit moment mag een nieuw album niet ouder zijn dan 7 dagen. De module wordt automatisch uitgeschakeld wanneer er geen nieuwe albums meer beschikbaar zijn, en zal hierdoor alleen bij nieuwe albums zichtbaar zijn op de website van SC Klarenbeek.

De tweede nieuwe module is genaamd ‘albumlist’, deze module geeft een eenvoudige lijst weer van alle albums van het fotoarchief. Het Coppermine systeem laat zelf ook een lijst van alle albums zien, maar het is niet mogelijk om hier een eenvoudig overzicht mee te maken. De module ‘albumlist’ is tevens voorzien van een zoekfunctie, waardoor heel gemakkelijk een album kan worden gevonden. Bekijk de module ‘albumlist’ op de website van SC Klarenbeek.